Teamleader Laboratory

Plant Consumables (SPGPrints) - Boxmeer

Omschrijving

Het bankbiljet in je hand, de jurk of blouse die je draagt, het etiket op het flesje water waaruit je drinkt, het behang op de muur: grote kans dat ze bedrukt zijn met de druk- en printsystemen van SPGPrints. Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van geavanceerde druk- en printsystemen en gebruiksgoederen (consumables) voor de textiele, industriële en grafische markt.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Boxmeer. Daarnaast hebben wij vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid Amerika. In Boxmeer zijn ca. 400 medewerkers werkzaam, wereldwijd telt onze organisatie ca. 1.300 medewerkers. 99% van onze omzet wordt buiten Nederland gerealiseerd.

Onze kernactiviteiten zijn:

  • Rotatiezeefdruksystemen voor de textiele en industriële grafische industrie;
  • Digitale printsystemen voor de textiele en grafische industrie;
  • Gebruiksgoederen (consumables) voor de textiele en industriële en grafische industrie, waaronder rotatiezeefdruk sjablonen, lakken en (digitale) inkten;
  • Levering van services en spare parts.


Teamleader Laboratory

Op ons hoofdkantoor in Boxmeer voeren wij laboratoriumwerkzaamheden uit die een bijdrage leveren aan de productieprocessen van Sjablonen, Inkten en Lakken. Jij als Teamleader Laboratory speelt hier een coördinerende rol in. De twee hoofdprocessen binnen SPGPrints zijn galvano en inkt. Grofweg kunnen we jouw werkzaamheden in twee delen splitsen:

  • Aansturing van het team: je functietitel zegt het al, teamleider. Het coördineren, aansturen én inspireren van je teamleden (9 FTE chemisch analisten en allround chemisch analisten). Jij draait je hand niet om voor het bepalen van afdelingsdoelstellingen en procedures bijschaven waar nodig;
  • Meewerken: om te weten hoe de processen lopen, waar verbeterpunten liggen én omdat je het interessant vindt, werk jij 50% mee in het laboratorium.

Jouw focus ligt in beginsel op het valideren van de huidige apparatuur en methoden. Vragen die jij jezelf stelt zijn o.a. “Hoe betrouwbaar zijn onze meetwaarden?” en “Welke kwaliteitsstandaard hanteren wij nu en willen wij hanteren voor onze analyses?”

De afgegeven waarden door jouw afdeling en de marges op deze waarden communiceer je regelmatig met andere afdelingen. Veelal schakel je met de afdelingen R&D, productie, inkoop en supply chain. Het is belangrijk om als laboratorium zichtbaar te zijn binnen SPGPrints!

Als expert binnen het laboratorium heb jij ook een visie over de fysieke inrichting van het lab.

Profiel

Coachen en besluitvaardig zijn twee termen die jou op het lijf geschreven zijn. Jij coacht je medewerkers, durft ze een spiegel voor te houden en zorgt ervoor dat ze inhoudelijk bij blijven in het vakgebied. Besluitvaardig ben je in het bepalen van de koers.

Met een kritische blik kijk je naar je team, de processen en procedures: zijn we met de juiste dingen bezig? Je stuurt op en levert een bijdrage aan de realisatie van het operationele jaarplan. Welke prioriteiten stel je bijvoorbeeld als het gaat om projecten?

Om als teamleider binnen ons lab aan de slag te gaan, heb jij inmiddels minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan binnen een laboratorium. Deze praktijkervaring heb je aangevuld met een HLO opleiding.

Voor jou is de rol als teamleider een mooie vervolgstap als je al ervaring hebt opgedaan in een rol als kartrekker in projecten of bijvoorbeeld coördinerende werkzaamheden op jouw afdeling.

Aanbod

Binnen SPGPrints kun je een mooie stap maken naar Teamleader Laboratory als je al hebt geproefd aan coördinerende of aansturende werkzaamheden.

SPGPrints is een financieel zeer solide, internationale organisatie. Jouw persoonlijke ontwikkeling is tweeledig: enerzijds kun jij je inhoudelijk verder ontwikkelen tot een generalist binnen ons laboratorium. Anderzijds leer je om je team een spiegel voor te houden en verantwoordelijk te nemen voor je medewerkers.

Daarnaast bieden wij een concurrerend salaris, 40 vakantie- en ADV-dagen, winstuitkering en collectief pensioen en verzekeringen.

Apply for this job
You are using an outdated browser! Update your browser to display this website correctly. Update my browser now ×