Quality Engineer

- Boxmeer

Omschrijving

SPGPrints is een bedrijf dat hoogwaardige technologische producten vervaardigt met behulp van chemische processen. Arbeidsomstandigheden en veiligheid staan hoog in het vaandel.

De afdeling Quality heeft als doel de kwaliteit van processen en producten binnen het bedrijf te beheersen en te verbeteren, waarbij de klant centraal staat. Hiertoe worden op inkomende producten, processen en eindproducten controles of validaties uitgevoerd. Het huidige werkgebied betreft met name verbruiksartikelen (o.a. sjablonen en digitale inkt). Daarnaast wordt een diversiteit aan projecten uitgevoerd onder leiding van de Quality Engineers. De projecten betreffen onder andere klantspecificaties, verbeter/efficiëncy projecten en validatieprojecten. Daarnaast zal de Quality Engineer participeren in product- & procesontwikkelingsprojecten.

De functie

De Quality Engineer werkt nauw samen met de afdelingen Operations, R&D en Customer Services.

De Quality Engineer is projectleider van diverse projecten. Hij of zij stelt kwaliteits-/controleplannen op en bepaalt in samenwerking met het projectteam de meetmethodes en specificaties. Verder is de Quality Engineer verantwoordelijk voor de afhandeling, rapportage en (trend)analyse van klachten. Naast de projecten en klachtenafhandeling is (eind)controle op reguliere producten, klantspecifieke producten en retourzendingen een onderdeel van de functie. De Quality Engineer heeft een coachende rol richting de kwaliteitsmedewerkers bij de uitvoering van hun werkzaamheden. De Quality Engineer voert concurrentenonderzoek uit, ondersteunt de buitenlandse vestigingen bij kwaliteitsissues en draagt bij aan de realisatie van KPI’s en het verbeteren van processen om kwaliteit en efficiency te verhogen. Als laatste heeft de Quality Engineer een belangrijke rol in de ondersteuning van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Profiel

De Quality Engineer die wij zoeken heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting van kwaliteit, techniek of economie en heeft aantoonbare (project)leiderskwaliteiten of is bereid deze te ontwikkelen. Een paar jaar ervaring in een soortelijke functie is gewenst. Ervaring met ERP-systemen (bij voorkeur SAP), documentbeheersystemen, Lean Manufacturing, Operational Excellence of Six Sigma is eveneens gewenst. Daarnaast is kennis van processen, systemen en statistische technieken een voorwaarde om de functie in te kunnen vullen. De Quality Engineer is communicatief sterk in woord en geschrift en heeft een goede beheersing van de nederlandse en engelse taal. Duits is een pré.

Een hands on mentaliteit, in het bezit van lef en een gezonde dosis flair en de ambitie om door te groeien passen goed bij de Quality Engineer die wij zoeken.

Aanbod

SPGPrints biedt een uitdagende positie binnen een groeiende, financieel zeer solide, internationale organisatie met een leidende positie in de markt. Binnen onze organisatie zijn er uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en uw (toekomstige) carrière. Daarnaast biedt SPGPrints uitstekende arbeidsvoorwaarden, onder andere een concurrerend salaris, 40 vakantie- en ADV-dagen, winstuitkering en collectief pensioen en verzekeringen.

Apply for this job
You are using an outdated browser! Update your browser to display this website correctly. Update my browser now ×