Junior Business Controller

Finance & Control (SPGPrints) - Boxmeer

Omschrijving

Het bankbiljet in je hand, de jurk of blouse die je draagt, het etiket op het flesje water waaruit je drinkt, het behang op de muur: grote kans dat ze bedrukt zijn met de druk- en printsystemen van SPGPrints. Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van geavanceerde druk- en printsystemen en gebruiksgoederen (consumables) voor de textiele, industriële en grafische markt.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Boxmeer. Daarnaast hebben wij vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid Amerika. In Boxmeer zijn ca. 400 medewerkers werkzaam, wereldwijd telt onze organisatie ca. 1.300 medewerkers. 99% van onze omzet wordt buiten Nederland gerealiseerd.

Onze kernactiviteiten zijn:

 • Rotatiezeefdruksystemen voor de textiele en industriële grafische industrie;
 • Digitale printsystemen voor de textiele en grafische industrie;
 • Gebruiksgoederen (consumables) voor de textiele en industriële en grafische industrie, waaronder rotatiezeefdruk sjablonen, lakken en (digitale) inkten;
 • Levering van services en spare parts.

 

Junior Business Controller

Jij bent dagelijks in de weer met het vertalen van cijfers. Het gezamenlijke doel? Het verbeteren van de business. In jouw rol als Junior Business Controller ben jij zichtbaar voor andere afdelingen. Op de vloer leer je de organisatie immers het beste kennen. Door cijfers te analyseren en te vertalen naar bruikbare managementinformatie weet je wat er in onze organisatie speelt.

Beetje bij beetje leer je deze managementinformatie ook beter te gebruiken. En beter gebruiken betekent dat je weet wat er staat, hoe je het moet interpreteren en ook niet onbelangrijk, hoe je de cijfers uit moet leggen.

Jouw kracht als junior financial is dat je eager bent om te leren. En mocht je er een keer niet uitkomen, dan helpen jouw 5 collega’s van team Finance en Control of je manager Rob je graag op weg.

Waar mag je aan denken qua concrete werkzaamheden:

 • Je voert bedrijfseconomische analyses uit en stelt management rapportages op;
 • Je maakt kostprijscalculaties en nacalculaties;
 • Je levert een bijdrage aan projecten zoals het financieel inrichten van de productie order verwerking en verbetert het order fullfillment traject vanuit finance perspectief;
 • Je maakt een maandelijkse forecast en stelt een budget op voor het volgende jaar;
 • Je verstrekt budgetoverzichten en voert hierover gesprekken met verschillende budgethouders;
 • Je stelt subsidie-aanvragen op en bent verantwoordelijk voor de periodieke verantwoordingsrapportage;
 • Je beschrijft, beoordeelt en monitort de interne organisatie.

Jouw succes in deze rol: blijven communiceren! En dan bedoelen we niet alleen zenden maar echt 2-richtingsverkeer.

Profiel

Als Junior Business Controller ben jij een echte ‘analist’ en is eigenaarschap kenmerkend voor jouw doen en laten. Je hebt een kritische blik en bent initiatiefrijk van karakter.

Energie krijg jij van het leggen van verbanden én het toelichten hiervan aan je collega’s.

Theoretische ervaring heb je al opgedaan door het afronden van de opleiding HBO Bedrijfseconomie. Door de 1 à 2 jaar werkervaring die je al hebt opgedaan in de finance wereld is je inhoudelijke basis gelegd.

Business Intelligence/ Power BI is een thema waar jij je graag in verdiept en onderzoekt welke mogelijkheden daar voor ons nog liggen. Mocht je bij je vorige of huidige werkgever al met SAP gewerkt hebben, is dat mooi meegenomen.

Aanbod

Wat het uitdagend maakt voor jou als Junior Business Controller om bij ons aan de slag te gaan is de complexiteit van de organisatie. Wij hebben verschillende disciplines: R&D, productie, assembly, sales en het hoofdkantoor. En dat allemaal onder één dak!

SPGPrints is een financieel zeer solide, internationale organisatie. Jouw persoonlijke ontwikkeling is tweeledig: enerzijds kun jij inhoudelijk ontwikkelen tot een volwaardige financial en leer je haarscherpe analyses te maken. Anderzijds leer je de cijfers vertalen naar de business en wordt je een echte gesprekspartner voor onze afdelingen.

Daarnaast bieden wij een concurrerend salaris, 40 vakantie- en ADV-dagen, winstuitkering en collectief pensioen en verzekeringen.

Apply for this job
You are using an outdated browser! Update your browser to display this website correctly. Update my browser now ×