Supply Chain Engineer

- Boxmeer

Omschrijving

“Vind je het leuk om continu te verbeteren en om (grote) integrale projecten te initiëren en te leiden op het gebied van het totale Supply Chain Management proces? Ben je analytisch sterk, initiatiefrijk en doelgericht én ben je toe aan de volgende stap in jouw carrière? Lees dan snel verder!”

De afdeling Supply Chain Management bestaat uit Customer Service, Planning, Inkoop, Logistiek en Shipping. Supply Chain Management is verantwoordelijk voor het totale Order Fulfillment proces van inkoop tot en met levering aan wereldwijde klanten. Daarbij streven we continu naar een zo hoog mogelijke performance tegen zo laag mogelijke kosten. De verschillende productieprocessen (van procesindustrie tot assemblage) en ons brede productportfolio zorgen voor een uitdagende werkomgeving.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bewaken en verbeteren van de processen en daarmee het realiseren van de doelstellingen voor klanttevredenheid, leverprestatie en kostenbeheersing. Enerzijds door een optimaal Order Fulfillment proces te bewaken en mogelijke Supply Chain Escalaties te begeleiden. Anderzijds vanuit een adviserende en leidende rol bij (internationale) projecten en integrale verbeterinitiatieven. In deze rol heb je veel vrijheid om verbeterkansen te signaleren en hier mee aan de slag te gaan, ook buiten jouw directe scope. Je werkt daarbij samen met collega’s binnen het SCM team en andere afdelingen (Sales, R&D, Productie), maar ook de buitenlandse vestigingen. Je rapporteert hierbij direct aan de Supply Chain Manager.

Jouw taken en verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

  • Faciliteren en bewaken van een optimale goederen- en informatiestroom voor order-, productie-, assemblage- en inkoopprocessen;
  • Bijdragen aan het vormen en opstellen van de  SPGPrints Supply Chain strategie;
  • Signaleren en communiceren van (mogelijke) knelpunten in de leverprestatie en het coördineren en uitvoeren van correctieve acties; 
  • Analyseren en adviseren met betrekking tot ketenprestaties zoals klanttevredenheid, leverbetrouwbaarheid, voorraden, kosten;
  • Het initiëren en implementeren van verbeteringen in de gehele voortbrengingsketen samen met belanghebbenden als Sales, R&D, Productie, Planning en Inkoop
  • Opstellen van adviezen en analyses ten behoeve van het (Global) S&OP Proces;
  • Leiding geven en deelnemen aan projectteams

Profiel

Om de functie Supply Chain Engineer goed te kunnen uitoefenen ben je een ambitieuze, ondernemende en resultaatgerichte Supply Chain Professional met minimaal 3 jaar werkervaring in een complexe Supply Chain Management omgeving. Je beschikt over een HBO of WO opleiding op het gebied van Logistiek, Supply Chain Management, Operations Management of vergelijkbaar.

Je hebt aantoonbare ervaring met integrale verbeterprojecten. Je bent iemand die zijn weg in een organisatie makkelijk weet te vinden en zelf de situatie creëert waarin je optimaal kunt functioneren. Iemand die de feiten goed op een rij heeft en beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht. Verder beschik je over kennis van ERP, bij voorkeur SAP en reporting tools. PowerBI is hierbij een pré.

Aanbod

SPGPrints biedt een uitdagende positie binnen een internationale organisatie met een leidende positie in de markt. Binnen onze organisatie zijn er uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden, onder andere een concurrerend salaris, 40 vakantie- en ADV-dagen, collectief pensioen en verzekeringen.

Apply for this job
You are using an outdated browser! Update your browser to display this website correctly. Update my browser now ×