Eind 2010 begon Dirk Kortekaas bij SPGPrints als controller. Een baan waar hij al een tijdje naar op zoek was, want gedurende zijn carrière ontdekte hij dat de tijd rijp was voor een overstap naar een controllersfunctie met een brede verantwoordelijkheid. Kortekaas heeft al een heel ‘leven’ achter de rug als auditor bij het gerenommeerde Accountantskantoor Ernst & Young. Hier, bij SPGPrints heeft hij een prettige werkkring gevonden in een professionele organisatie met een fantastisch product.

"Ik kom uit een familie van bollenkwekers. Mijn vader heeft in Wageningen gestudeerd en is later bij het Landbouw Economisch Instituut gaan werken. Dit verklaart mede mijn keuze voor een studie agrarische economie (specialisatie milieu economie) aan de Universiteit van Wageningen. Ik kon na mijn afstuderen meteen aan de slag bij Ernst & Young als auditor voor milieu- en financiële jaarverslagen. Hiervoor moest ik nog wel de benodigde post-doctorale titel Register Accountant (RA) halen. Na een paar jaar ben ik voor anderhalf jaar uitgezonden naar Ernst & Young in Canada, een mooie en leerzame tijd. Terug in Nederland besloot ik om Ernst & Young na acht jaar te verlaten voor een baan bij printerbouwer Océ in Venlo. Daar heb ik vijf jaar gewerkt tot mijn overstap naar SPGPrints.

Om eerlijk te zijn kende ik van SPGPrints alleen het overkoepelende bedrijf Stork. SPGPrints zei mij in die tijd nog niets, maar daar kwam natuurlijk snel verandering in. In mijn functie ben ik financieel verantwoordelijk voor SPGPrints BV in Boxmeer, Ik rapporteer rechtstreeks aan de CFO van de SPGPrints Group. Op mijn afdeling werken we met 12 medewerkers, onderverdeeld in drie groepen: finance, control en credit management.

Bij Océ heb ik mij beziggehouden met het wereldwijd harmoniseren en verbeteren van de finance en administration processen. Een geweldige klus. Hier ligt voor mij ook een uitdaging bij SPGPrints. Begrijp me niet verkeerd, de processen rondom finance, control en credit management zijn hier prima geregeld, maar er zijn altijd mogelijkheden om processen te verbeteren en aan te scherpen. Bovendien is het een gezond streven om continu te optimaliseren. Plezier in je werk is daarbij ongelooflijk belangrijk. Eerlijk gezegd ben ik daarom uit de auditing gestapt, ik wil samen met mensen iets neer zetten, nieuwe ideeën genereren en resultaten boeken. Dat is nodig in een dynamische markt die vraagt om flexibiliteit, aanpassingsvermogen en voortdurend innoveren.

SPGPrints biedt mensen wat dat betreft veel kansen. Om zich te bewijzen en binnen de organisatie door te groeien. De organisatie is klein genoeg om je collega’s te kennen en groot genoeg om carrièrestappen te maken."

Terug naar Careers Bekijk alle vacatures

Interesse?

You are using an outdated browser! Update your browser to display this website correctly. Update my browser now ×