Vacature

Area Sales Manager - Boxmeer, the Netherlands

Functie

Als Area Sales Manager ben je verantwoordelijk voor het internationaal verder in de markt zetten van de diensten van SPGPrints. Je behartigt de klantrelatie en genereert nieuwe kwalitatieve leads, waarin je veelal samenwerkt met lokale agenten en distribiteurs. Jij bekijkt welke markten groeipotentieel hebben en welke toepassingen van SPGPrints ingezet kunnen worden om deze markten te bedienen én verder uit te breiden. Het portfolio dat je hierbij behartigt is breed en varieert van toepassingen, met name in het segment van luxe wijn-labels, printed electronics, bio-sensoren, flexibele solar panels en het bedrukken van bankbiljetten. Jouw klanten zijn wereldwijd gevestigd, waardoor je meer dan de helft van de tijd in het buitenland actief bent. Als ambassadeur van SPGPrints ben je in staat de wensen en behoeften van klanten te vertalen naar commerciële kansen.

 

Jouw profiel

Voor deze rol is het belangrijk dat je beschikt over de juiste persoonlijkheid en de drive hebt om te willen scoren. Je hebt jouw eerste ervaring opgedaan in een internationale commerciële rol en weet zodoende welke invloed cultuurverschillen hebben binnen de zakelijke dienstverlening. Verder beschik je over:

  • Technische of commerciële opleiding op HBO-niveau;
  • Minimaal 5 jaar sales ervaring in een internationale salesomgeving en bij voorkeur met het conceptueel verkopen van technische producten;
  • Ervaren en daadkrachtig in Sales, maar ook als relatiebouwer;
  • Sterk in verkoop-, marketing- en onderhandelingstechnieken;
  • Beschikt over technische affiniteit en technisch inzicht;
  • Je bent communicatief sterk en bent in staat anderen te overtuigen;
  • Proactief en resultaatgericht;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, daarbij is het spreken van de Duitse taal een grote pré;
  • Bereidheid om internationaal te reizen (ca 50 a 70%).

Overkoepelend is het voor SPGPrints belangrijk dat je met een gezonde dosis drivé en ‘can do’ mentaliteit bij ze binnen stapt. Voorbeelden waarin je overtuigingskracht hebt laten zien of waarin de doorzetter in jou naar boven komt, kun je ons feilloos geven. Een tikkeltje eigenwijs en het geven van je eigen mening wordt zeker gewaardeerd!

 

Ons aanbod

SPGPrints biedt een concurrerend salaris, bonusregelging, 40 vakantie- en ADV-dagen, winstuitkering en collectief pensioen en verzekeringen. Daarnaast krijg je de beschikking over een auto van de zaak en kunnen alle gemaakte kosten worden gedeclareerd. Hierbij kun je onder andere denken aan vlieg- en overnachtingskosten. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.


 

Interesse?
Meeting situation_DSC04703-Edit_059

Solliciteer nu!

Interesse in de vacature? Laat nu je gegevens incl. CV en korte motivatie achter.